Sluit Menu

In deze privacyverklaring legt YKON interiors (maatschappelijke naam Oerlemans, Kirsten), ingeschreven onder nummer 0678513317 in de Kruispuntbank van Ondernemingen in Brussel, uit welke gegevens wij van jou als klant verwerken en voor welke doeleinden.

Deze privacyverklaring heeft betrekking op gegevens die wij zowel online als offline van jou verzamelen. Daarbij geven we ook aan welke rechten jij hebt en hoe je deze rechten kan uitoefenen.

Welke informatie verzamelen wij van jou?

Persoonlijke contactinformatie: dit omvat de informatie die jij aan ons verstrekt via het plaatsen van een bestelling en die ons in staat stelt om contact met je op te nemen.  Denk hierbij aan je naam, postadres, e-mailadres en telefoonnummer.

Demografische informatie: informatie die jouw demografische kenmerken beschrijft, bijvoorbeeld geslacht, geografische locatie (op basis van je postcode) en gekochte producten.

Het doel en de rechtsgrond van het opslaan van jouw gegevens

Bovenstaande gegevens combineren wij tot jouw klantenprofiel en gebruiken wij om een goede service te kunnen leveren. Voor het beantwoorden van je vragen hebben we bijvoorbeeld je persoonlijke contactgegevens en informatie met betrekking tot de reden van je vraag (bijvoorbeeld de status van je bestelling, een technisch probleem, een vraag over onderhoud van het product, et cetera) nodig.

Ook gebruiken wij je gegevens voor het verwerken en afleveren van je bestelling, je op de hoogte te brengen van de status van je bestelling, het corrigeren van je adres of identiteitscontroles. Dit omvat het gebruik van bepaalde persoonsgegevens en betalingsinformatie.

Met jouw specifieke toestemming gebruiken wij je persoonsgegevens om je te informeren over onze collectie, denk aan promoties of een nieuwbrief via de e-mail. Indien je dit niet meer wil ontvangen, kan je jezelf hiervoor afmelden. Hoe je dit doet lees je in paragraaf 5.

Bewaartermijn van jouw gegevens

Voor welke termijn we jouw persoonsgegevens bewaren, is afhankelijk van de volgende criteria:

  • Wij hebben een commerciële relatie met jou: bijvoorbeeld indien je jezelf hebt aangemeld voor onze nieuwsbrieven of je je toestemming niet hebt ingetrokken om je persoonsgegevens te gebruiken voor marketingdoeleinden.
  • Noodzaak voor het verlenen van een goede service, bijvoorbeeld in het geval van vragen over het onderhoud van je product of reparatie bij schade na enkele jaren.
  • Je persoonsgegevens noodzakelijk zijn voor andere doeleinden, zoals beschreven in bovenstaande paragrafen en we hiervoor een geldige juridische basis hebben.
  • De duurtijd die voorgeschreven is om aan onze fiscale verplichtingen te kunnen voldoen.

Opslag van je persoonsgegevens en veiligheid

Wij treffen de volgende maatregelen om je persoonsgegevens vertrouwelijk en veilig te houden:

  • Mensen die toegang hebben tot jouw persoonsgegevens: je persoonsgegevens worden enkel verwerkt door bevoegde personen op need-to-knowbasis, afhankelijk van de doeleinden waarvoor we jouw persoonsgegevens hebben opgeslagen.
  • Maatregelen die genomen worden in exploitatieomgevingen: wij slaan je persoonsgegevens op in exploitatieomgevingen die gebruikmaken van redelijke beveiligingsmaatregelen om ongeoorloofde toegang te voorkomen. Wij volgen redelijke normen om persoonsgegevens te beschermen. De verzending van informatie via het internet is helaas niet volledig veilig, en hoewel wij ons uiterste best zullen doen om je persoonsgegevens te beschermen, kunnen wij de veiligheid van de gegevens tijdens de verzending via onze website of e-mail niet garanderen.
  • Overdracht van je persoonsgegevens: we delen je persoonsgegevens in geen geval met derden zonder jouw uitdrukkelijke toestemming.  

Uw recht op inzage, rectificatie of het wissen van persoonsgegevens

Je hebt het recht om toegang te krijgen tot de informatie die wij over jouw bewaren, deze informatie te controleren en er een hardcopy of digitale kopie van op te vragen. Ook heb je het recht om je te verzetten tegen het verwerken van jouw gegevens of om deze te rectificeren. Deze rechten kan je uitoefenen door ons een e-mail te sturen op [email protected]. Bij een dergelijk verzoek dien je een kopie van je identiteitsbewijs of gelijkwaardige gegevens toe te voegen, indien wij dit vragen en wettelijk is toegestaan. Als het verzoek door iemand anders dan jouwzelf gedaan wordt, zonder bewijs te leveren dat het verzoek rechtmatig in jouw naam wordt gedaan, weigeren wij dit verzoek.

Wij hopen dat wij de vragen die je mogelijk hebt over de manier waarop wij jouw persoonsgegevens verwerken, kunnen beantwoorden. Als je onbeantwoorde vragen hebt of niet tevreden bent over onze antwoorden, heb je het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Jouw keuzes over hoe wij je persoonsgegevens gebruiken

Cookies: wij maken gebruik van functionele en analytische cookies. Je privacy blijft met deze cookies gewaarborgd. Met deze data kunnen wij onze website optimaliseren en de gebruikerservaring voor bezoekers verbeteren.

 Marketing: als je wilt dat YKON interiors je persoonsgegevens gebruikt om je op de hoogte te houden van bepaalde producten of specifieke kortingsacties, kan je dit aangeven via onze website.Als je deze berichten niet meer wenst te ontvangen, kan je je hier altijd weer voor uitschrijven. Indien je je uitschrijft voor marketing berichten, ontvang je overigens nog wel administratieve mededelingen van ons, zoals bevestiging van je bestellingen of andere transacties.

Wijzigen van onze privacyverklaring

Als wij de manier waarop wij je persoonsgegevens verwerken wijzigen, zullen wij deze privacyverklaring aanpassen. Wij behouden ons het recht voor om te allen tijde wijzigingen aan te brengen in de praktijk en deze privacyverklaring. Controleer regelmatig of er updates of wijzigingen gemaakt zijn.