Sluit Menu

Waar het verhaal begint

Het verhaal van jouw nieuwe tapijt of kussen begint in het Marokkaanse Hoge Atlasgebergte. Het knopen van tapijten is een ambacht dat van moeder op dochter wordt doorgegeven. Traditioneel gebruikten zij hiervoor wol van eigen gehouden schapen en lokale planten en mineralen voor het kleuren van de wol. Daarbij nemen zij de tijd voor het spinnen en verwerken van de wol. Het maken van tapijten met deze toewijding willen wij blijven stimuleren. Daarom werken wij volledig via deze traditionele processen. 

Lees meer

100% natuurlijk

De wol voor onze producten is handgeverfd met planten, wortels en mineralen. Hiermee creëren we een uniek palet aan natuurlijke kleuren. Daarbij blijft de wol volledig chemicaliën vrij. We gebruiken géén bleekwater.

Support vrouwen

Onze producten zijn met de hand gemaakt door vrouwencoöperaties in het Hoge Atlasgebergte. Wij verkopen direct vanuit deze coöperaties aan jou, zonder tussenpersonen. Hierdoor houden zij een goed inkomen en jij een betaalbaar product.

Lokale vezels

Tapijten en kussens van YKON interiors zijn gemaakt van 100% wol. Deze wol is afkomstig van lokaal gehouden schapen in het hooggebergte van Marokko. De coöperatie verwerkt de wol met de hand tot garen voor onze producten.

YKON interiors is geworteld in het overweldigende Hoge Atlasgebergte van Marokko. Bekend als ‘Idraren Draren’, bergen van bergen, bij de lokale Berberse gemeenschap. Omringd en geïnspireerd door dit prachtige landschap denken we goed na over de impact van onze activiteiten. Hierbij staat zorg dragen voor onze omgeving en partners altijd voorop.

Read more

Background stories on our (business) journey, processes, partners and collection

Sorry, nog geen blogberichten