Sluit Menu
Over ons

Ons verhaal

Het verhaal achter YKON interiors startte in 2012. We ontmoetten elkaar net boven de Sahara in M’hammid. Beide op reis, vanuit Antwerpen en Casablanca. De daaropvolgende jaren reisden we samen door de verschillende regio’s van Marokko. Tijdens deze reizen hebben we veel lieve en gastvrije mensen ontmoet. Ook ontdekten we regionale producten en mooie ambachten.

In 2018 richtten we YKON interiors op. YKON staat voor een ontmoeting tussen 2 culturen. Daarnaast betekent YKON ‘icoon’. Iconen zijn de basis van traditionele ontwerpen door Berbervrouwen van tapijten en ander textiel. De bekende ruit staat bijvoorbeeld symbool voor bescherming tegen het boze oog.

Het samenbrengen van mensen, verhalen en eerlijke producten is waar ons hart ligt. Daarom brengt onze collectie het vakmanschap van Berber vrouwen bij jou thuis. We combineren traditionele technieken met eigentijdse ontwerpen. Ook vertellen we je over de mensen en processen achter je aankoop. Zodat je weet welk verhaal er schuilt achter jouw nieuwe aankoop.

Beslema, Kirsten & Younes

Say hello or salaam

100% natuurlijk

De wol voor onze producten is handgeverfd met planten, wortels en mineralen. Hiermee creëren we een uniek palet aan natuurlijke kleuren. Daarbij blijft de wol volledig chemicaliën vrij. We gebruiken géén bleekwater.

Vrouwencoöperaties

Onze producten zijn met de hand gemaakt door vrouwencoöperaties in Marokko. Wij verkopen direct vanuit deze coöperaties aan jou, zonder tussenpersonen. Hierdoor houden zij een goed inkomen en jij een betaalbaar product.

Lokale grondstoffen

Al onze producten zijn gemaakt van 100% wol. Deze wol is afkomstig van lokaal gehouden schapen in het hooggebergte van Marokko. De coöperatie verwerkt de wol met de hand tot garen voor onze producten.

Rooted in Morocco's overwhelming High Atlas, known as Idraren Draren (mountains of mountains) by local Berbers, we care for our surroundings

Lees meer

Kwaliteit Berbertapijt

AntwerpenBelgië

Eén van de meest gestelde vragen, is hoe je de kwaliteit van een Berbertapijt kan beoordelen. Daarom hebben we in dit artikel een aantal punten opgesomd.

Lees meer

Wol voor tapijten

High AtlasMorocco

Het wol voor onze tapijten, plaids en kussens wordt schoongemaakt in de rivier. Daarin zit weinig kalk en op deze manier verbruiken we geen kostbaar kraanwater.

Lees meer