Paradise valley

Ongeveer 20 kilometer ten Noorden van Agadir vind je Paradise Valley. Zoals de naam al doet vermoeden een waar paradijs. Dat zich laat zien in de vorm van een vallei vol palmbomen met natuurlijke zwembaden.

Zes jaar geleden bezochten we deze plek voor de eerste keer. We reisden met een taxibusje vanaf Agadir, ongeveer 45 minuten rijden. Eenmaal uitgestapt verdween de taxi al snel uit het zicht.. samen met onze tent, die nog op het dak lag. We besloten toch de vallei in te trekken met onze backpacks en de mogelijkheden daar verder te bekijken. Eigenlijk vind je in Marokko altijd wel een slaapplaats. Zo ook deze keer. Rashid, eigenaar van één van de barretjes, liet ons in zijn cabin slapen. Dit waren de mooiste dagen van onze reis. Wakker worden tussen de dadelbomen, een kabbelend beekje voor de deur en op gepaste afstand van de toeristen die dagelijks de vallei bezoeken. Geen elektriciteit, geen toilet of douche, een oven in de grond om brood in te bakken en een gasbrander om op te koken.

Dit jaar wilden we deze bijzondere plek opnieuw bezoeken. Niet wetende of Rashid en zijn cabin er nog steeds waren. Dat bleek wel het geval en opnieuw konden we hier direct terecht. Wat ons wel opviel, was de enorme droogte. Midden maart en al zo weinig water in de natuurlijke zwembaden, sommige zelfs volledig opgedroogd. Het is een ontzettende warme en droge winter geweest in Marokko en de gevolgen daarvan zijn hier duidelijk te zien. We hopen dat dit de komende jaren niet doorzet, want dan blijft er weinig paradijs over. Maar voor nu, zeker een bezoek (en overnachting) waard!

Heb je interesse om in Paradise Valley the kamperen of de cabin van Rashid en zijn vader Mustafa te huren? Stuur ons een berichtje en wij brengen je met hen in contact.