Magisch Tinerhir

Onder de Hoge Atlas en boven de Sahara vind je de magische stad Tinerhir. Deze stad van Kasbahs en bloeiende tuinen is een ware lust voor het oog en al je andere zintuigen. Net buiten de stad overnacht je in een traditionele Kasbah met uitzicht over de groene palmoase. Maak zeker een wandeling door deze oase, het liefst net voor zonsondergang.

Tinerhir ligt vlakbij de bekende Todgha kloof in Marokko en geeft je toegang tot een overweldigende route richting woestijnstad Zagora.

Ligging en route

Tinerhir ligt vlakbij Kalaat M’Gouna (Rozenvallei), Boumalne Dades en de Todghakloof. Het is niet de meest gebruikelijke route om vanaf Ouarzazate via Tinerhir naar Zagora te rijden. Maar, als je de tijd ervoor hebt, wel aan te raden. Tinerhir zelf is al de moeite waard, maar de route die daarna volgt echt overweldigend. Via een rustige en goed geasfalteerde weg rijd je langs groene palmvelden, een prachtige oase bij Tourza via een uitgestrekt maanlandschap naar het Zuiden. Wij kwamen met een zandstorm aan in Zagora, dus het Sahara gevoel was compleet. Hoogtepunt van de route? De kuddes zwarte wilde kamelen.

Overnachten in TinERhir

Wij sliepen direct aan de palmoase in Kasbah Omari. Simpel, maar met een prachtig uitzicht. Wil je iets luxer verblijven middenin de Todgha kloof? Dan is de eco-lodge Auberge Le Festival een aanrader.