Dar Isselday

Net na de Tizi n Tichka pass van Marrakech naar Ouarzazate vind je de gerenoveerde Berberwoning Dar Isselday van Kamal en Fatima Yakoubi. Dit charmante guesthouse is een moderne vertaling van het authentieke Marokko. Tijdens de renovatie heeft Kamal de architecturale elementen van de woning behouden. Daardoor is het hart nog altijd een gezellige binnenplaats, waar de kamers rondom te vinden zijn.

Op het moment dat je Dar Isselday binnenstapt, voel je direct de warmte en gezelligheid. Dat is fijn, want op deze hoogte kan het nog best koud zijn buitenom de zomer. Uit de keuken komen heerlijke geuren. Fatima kookt met haar team fantastische maaltijden. Ook daarin vind je een mix van het traditionele Marokko en moderne invloeden. Zo aten we als dessert aardappelpudding met rozenwater en voor het ontbijt omelet met een tomatendressing. Omdat we 3 dagen bleven, kregen we de laatste dag pastilla met kip. Een maaltijd die veel tijd kost om klaar te maken. Daarom is pastilla vaak voorbehouden aan bruiloften of andere feesten.

De kamers zijn aangekleed met Berbertapijten, échte dekbedden en pompom dekens. Uit de douche stroomt het warme water rijkelijk. Het (ook heerlijke) ontbijt krijg je geserveerd in de traditionele Berbertent op de patio of op het kleurrijke terras. Met uitzicht over de vallei.

Dar Isselday is een perfecte stop over als je onderweg bent van Marrakech naar Ouarzazate of omgekeerd. Maar je kan er zeker ook meerdere dagen verblijven. Bij vertrek krijg je een kristal mee gevonden in de nabije grotten. Blijf je een paar dagen langer, dan kan je ook zelf opzoek naar kristallen of edelstenen.

Contact of boeken? Bezoek hun website.