Cosy weekend getaway

Ritselende bladeren en de geur van kampvuur en hout. Vogels die vlak voor het raam op een tak landen en een eekhoorn die zich in diezelfde boom een weg naar boven vindt. Een weekendje in de cosy cabins van Nutchel brengt je voor even terug naar een simpelere manier van leven.

We worden wakker in een warm bed, maar koude cabine. Met als eerste behoefte het opsteken van de kachel en het drinken van een warme kop thee. Het stoken van een vuur hebben we inmiddels onder de knie, maar toch duurt het even voordat de cabine goed is opgewarmd. Onder een wollen dekentje staren we in het vuur totdat de ruimte warm genoeg voelt om ontbijt te gaan maken. Inmiddels piepen ook de eerste zonnestralen door de bladeren. We hebben geluk met de ligging van onze cabine, de warmte is een welkome gast. Evenals een warm ontbijt. We voegen eieren, rijstemelk, appels en rozijnen toe aan de bloem mix die we thuis al maakten. Een combinatie van 150 gram boekweitmeel, 100 gram tarwemeel, een snufje zout, 5 gram bakpoeder en flink wat kaneel. Een makkelijke manier om in een handomdraai het lekkerste ontbijt te maken. De pannenkoeken houden we warm op de kachel, terwijl we ze eten met amandelpasta en ahornsiroop.

Het weekend brengen we al lezend en wandelend door. We praten veel, waarbij het soms opeens stilvalt en we een tijdlang uit het raam staren. Of het vuur weer aanwakkeren met een nieuw houtblok. Ondertussen genietend van de rust die eenvoud kan brengen.

Leestip: Zomer van Karl Ove Knausgård, of één van zijn andere 3 boeken die zijn vernoemd naar de seizoenen.