A decorators dream: Riad Jardin Secret

Af en toe kom je ze tegen: die plekken waar je je direct thuis voelt. Riad Jardin Secret is zo een plek. Of het nu de warme glimlach is van Youssef in de deuropening. Of de heerlijke geur die je tegemoet komt in de hal. Vanaf de eerste minuut voel je het, hier wil ik zijn. We nemen plaats in een zithoek met zachte gele kussens en krijgen een ice tea met noten en gedroogd fruit geserveerd. De weelderige groene binnentuin ademt rust en integreert tegelijkertijd. Wat bevindt zich aan de andere kant van al dat groen?

Lang stil blijven zitten, lukt ons niet. In ieder hoekje is iets te ontdekken. Rijk geïllustreerde boeken over Marokko, een werktafel vol met droogbloemen, een schildersezel met een schilderij in wording, een schaakbord met stukken geslepen uit natuursteen en kunstwerken van artiesten die hier verbleven. De enorme hoeveelheid details in de architectuur laten je nietig voelen. De Riad vertelt een verhaal, maar wel op zo een manier dat je het je uitnodigt hier deel van te zijn.

Wij kregen een upgrade en sliepen in de Junior suite met open haard en een riante badkamer. Voorzien van prachtig tadelakt en verzorgingsproducten van The Moroccans. Wat ons nog meer een glimlach gaf:

+ Er is gratis parkeergelegenheid, heel bijzonder in de media
+ Je krijgt een telefoon waarmee je de riad op ieder moment kan bellen als je buiten de deur bent
+ Hier begrijpen ze dat je misschien nog niet wil ontbijten als je reisgenoot nog niet wakker is, maar wel alvast een tas koffie wil
+ Het ontbijt is enorm uitgebreid en lekker
+ Iedereen die hier werkt, is goedgezind en gastvrij
+ De toewijding waarmee dit Marokkaans erfgoed wordt onderhouden

Riad Jardin Secret heeft 7 kamers en bevindt zich in de medina van Marrakech. De prijzen variëren van 135 tot 235 euro per nacht.