Sluit Menu

Onze producten zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Zoals wol van lokaal gehouden schapen. Deze is geverfd op natuurlijke wijze met planten, wortels, bladeren en mineralen. Op deze pagina vind je meer informatie om de levensduur van onze producten te verlengen.

Iedere week

Wol is een van nature vuilafstotend materiaal, maar blijft met goed onderhoud langer mooi. Daarom raden we je aan om onze tapijten minstens 1 keer per 2 weken te stofzuigen. Dit doe je met de richting van de knopen mee. Plaids en kussen klop je om de zoveel tijd uit.

grondig schoonmaken

Onze kussens kan je op de hand wassen met een biologisch wolwasmiddel. Wring ze niet uit, dan gaat de wol pillen, en laat de kussens plat drogen. Als je voldoende ruimte hebt, kan je ook je tapijt zelf wassen. Met water, biologisch wolwasmiddel en een borstel. Borstel altijd met de richting van de knopen mee en spoel het wasmiddel goed uit. Laat drogen in warme lucht, maar niet in direct zonlicht. Ook zijn er bedrijven die gespecialiseerd zijn in het reinigen van tapijten.

Pas op met (teveel) zonlicht

Producten met gekleurde wol kunnen verbleken als ze in direct zonlicht liggen. Natuurlijk verven is niet minder lichtecht als verven met synthetische stoffen. Maar zonlicht verbleekt nu eenmaal.

Pas op met roomsprays

Sommige roomsprays zijn plakkerig. Daarom raden we je aan niet boven een wollen product te sprayen. Hierdoor wordt de vezel plakkerig en kleeft vuil sneller aan de wol.

Wool is a naturally sustainable material. Prolong the life of your unique piece by taking good care.